Cine a crescut în zona de sud a României știe mai bine care e treaba cu braga. Este o băutură răcoritoare obținută din cereale printr-un proces de fermentație lactică. Se găsea peste tot cu decenii în urmă, apoi a început să dispară, înlocuită de alte produse contemporane. Însă, pas cu pas, ea a început să fie redescoperită, iar în ultimii ani tot mai mulți producători au readus-o în prim plan. A rămas, deocamdată, specifică zonei de sud.
La Galați, de câțiva ani buni, antreprenorul Cristian Gheorghiu produce bragă printr-o metodă nouă, pusă la punct de el personal. Produsul final este diferit, ca gust și aromă, pentru că prin metoda folosită braga capătă un ușor gust de caramel. Totodată, este diferită și ca textură, pentru că partea solidă rămâne în suspensie și nu se separă de lichid. Sunt caracteristicile principale ale băuturii vândute sub brandul
Hai la BRAGA Boiereasca – băutura care îmblânzește boierii și împrietenește neamurile. Făcută după o rețetă veche, de pe vremea când domnii nu aveau frigidere. Fermentată cu har, servită cu dichis. 🎩